maandag 23 mei 2011

Meeting Amigurumi- en haakforum: verslag deel 3

Hier ben ik dan eindelijk met het derde deel van het meeting-verslag. Sorry voor de vertraging maar ik kreeg het niet eerder voor mekaar. Voor ik trouwens begin met het verhaal van het gemeenschappelijk haakproject, wil ik nog een foto posten van het swappakketje dat ik van Veerle kreeg! Namelijk deze:
In dit geweldig leuke mandje zat de swap verpakt en ik was deze foto in mijn vorige post rats vergeten te showen! Mea culpa! Ik was er precies niet helemaal bij met mijn gedachten! Veerle, geweldig mooi gemaakt en bedankt hé!

Dan een vaststelling: geef 8 babbelende vrouwen een haaknaald en wat wol en je kan een speld horen vallen! Dat was echt wel grappig, we hadden van de hele dag nog geen minuut gezwegen maar toen we begonnen te haken, was het wel héél erg stil. Ons gezamenlijk projectje was het volgende: een tissueboxcover. Echt wel tof, zo in groep haken en ook handig als je vragen hebt, hulp genoeg!
 
Lique was zo lief om voor ons de pakketjes samen te stellen, we mochten zelf onze kleuren en het type garen kiezen. Ik heb de laatste tijd nogal iets met paars dus vandaar een paarse tissueboxcover. Als garen koos ik het Rico creative cotton, lekker zacht, ook ideaal om een sprei of zo van te maken. De kleurtjes die ik bij Lique besteld heb, gaan goed besteed worden. De tissueboxcover haken was superleuk om te doen. Ik ga er vast en zeker nog een paar maken, erg leuk om cadeau te doen namelijk!

dinsdag 17 mei 2011

Meeting Amigurumi- en haakforum: verslag deel 2

Zoals gisteren gezegd, het volgende deeltje van het verslag van een fantastische meeting! Het was echt super. Mazzeltje was zo gastvrij om ons bij haar thuis te ontvangen en we voelden ons dan ook van de eerste minuut thuis. Voor we het wisten, was het middag en hadden we al bijna 2 uur liggen kletsen over van alles en nog wat. Van haken was nog geen sprake geweest... hihi

Iedereen had iets voorzien voor te eten, dus we konden 's middags zonder probleem ons buikje rond eten. Er was zo veel dat kiezen moeilijk werd: quiche, pastasalade, broodjes, zeker 10 soorten beleg, zalige kruidenboter en waarschijnlijk vergeet ik nog de helft. Als dessert en vieruurtje waren er ook nog cupcakes, wafels (door mij gemaakt) en chocomousse (ook van mijn hand). Je kan dus wel zien, honger hebben we niet geleden.

Daarna hebben we onze swappakketjes verdeeld en ze uitgebreid bewonderd. Er zaten weer echte prachtstukken bij! Ik kreeg het pakketje van Veerle en dat was gewoon top! Kijk zelf maar!

Een keischattige ami (naar een patroontje van AmigurumiParadise), superveel lintjes en pimpspulletjes (oogjes, knoopjes, kralen en bloemenpailletjes), snoepjes, bolletjes wol en een leuk patroontje van Owlishly dat ik zeker met heel veel plezier ga maken! Nogmaals bedankt, Veerle!

Daarna besloten we toch maar eens aan ons gemeenschappelijk haakproject te beginnen... de tissueboxcover! Maar daarover morgen meer... hij is bijna af dus dan kan ik ook een foto van het eindresultaat posten. Tot morgen!

maandag 16 mei 2011

Meeting Amigurumi- en haakforum: verslag deel 1

Op 15 mei was het eindelijk zo ver, de lang verwachte meeting in het zuiden van het Amigurumi- en haakforum. De komende dagen ga ik telkens een kort verslagje posten van die toffe dag.

Misschien eerst de swap laten zien die ik maakte voor de meeting. We hadden samen besloten om rond het thema zomer te werken. Best wel spannend omdat we compleet niet wisten voor wie het pakket ging zijn en dat maakte het met momenten ook wel wat moeilijker maar het is gelukt!


Dit zijn de foto's van mijn creatie. Ik dacht namelijk zomer = zon en zee. Alé, zon als we een beetje geluk hebben dan toch... en zo kwam ik bij het volgende: geel = kleur van de zon en blauw = kleur van de zee met dus het garen, de lintjes en het vilt in die kleuren en dan een kleine schattige zeemeermin die het gezellig wonen vindt in de zee. Het patroontje dat ik erbij deed is Mere, the little Mermaid van Owlishly. Oh ja, en de zeevruchten niet vergeten, de lekkerste chocolade komt uit de zee... lol.

Uiteindelijk kwam mijn pakketje bij Mazzeltje/Chantel terecht en ik hoop dat ik haar er blij mee heb kunnen maken. Eén ding is zeker: ze heeft graag belgische pralines dus die zeevruchten kunnen al niet mis zijn!

Morgen volgt er een post met het verslag van de meeting zelf en wat foto's van het geweldige pakketje dat ik gekregen heb en overmorgen dan een post met het gezamenlijke haakproject van die dag en de bijhorende foto's. Hopelijk is mijn creatie tegen dan ook volledig af!

zondag 8 mei 2011

Give-away als...

Vandaag bedacht ik me het volgende: Wat als ik nu eens iemand héél blij maak met een leuk give-away pakketje op mijn verjaardag? Goed idee! Heel goed idee zelfs, maar... er is een voorwaarde! Ik word dit jaar 32 en als ik op de dag van mijn verjaardag 32 of meer volgers heb, dan verloot ik onder de toffe reacties een pakketje.


Ik ben er nog niet helemaal uit wat er allemaal gaat inzitten maar het volgende is al zeker: een leuk amigurumiboekje, bolletjes wol, wat leuke pimpspulletjes en waarschijnlijk ook nog een gehaakte verrassing. Dus lijkt het je leuk om mee te doen, laat dan een toffe reactie achter en hoop samen met mij dat we 32 volgers halen voor 2 juli. Moet lukken, niet?

Dan nog even een update van het creatieve front! Ik ben druk bezig met de helikopter van Annemarie Arts, hij begint al duidelijk vorm te krijgen. De swap voor de meeting van 15 mei is bijna af, alleen nog het patroontje printen, wat kleine pimpspulletjes halen en het geheel mooi verpakken. Kijk er trouwens echt naar uit om al die creatieve dames eens in het echt te ontmoeten! Foto's van het swappakketje volgen na de meeting, dat spreekt voor zich. Hopelijk kan ik dan ook wat foto's van de meeting zelf posten.