dinsdag 27 december 2011

Gelukkig nieuwjaar!

Hoi iedereen,

ik wens jullie alvast een gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat 2012 jullie alles mag brengen wat er te wensen valt!

Ik hoop alvast dat 2012 ons veel geluk, liefde, gezondheid en zonneschijn brengt (en natuurlijk veel handwerktijd en -plezier!).

donderdag 22 december 2011

Pannenlappen!

Goh, het is hier de laatste tijd een echte ziekenboeg. De kinderen zijn al 6 weken afwisselend ziek. Mama krijgt dus weinig tijd om te haken en te bloggen. Maar voor je kinderen doe je nu eenmaal alles!

Een tijdje terug vertelde ik jullie al over de pannenlappenswap van het Amigurumi- en haakforum. Ik vond het best wel leuk om eens pannenlappen te maken. Ik vond 2 superleuke patroontjes online en leefde me volledig uit. Mijn swappartner Zohra had geen kleuren opgegeven dus ik kon volledig mijn eigen ding doen (echt leuk!!!). Ik liet me inspireren door een oosterse kruidenmarkt, zoiets als op deze foto:

Lekkere warme kleurtjes, ideaal bij deze koude temperaturen! Zohra liet me al weten dat ze de kleuren helemaal haar ding vindt dus dat is al top! En dan nu een foto van de bewuste pannenlappen:

De eerste twee zijn gebaseerd op het patroon van de African flower. Het patroontje van de centrale bloem komt hiervandaan en de rest hiervan. De laatste was superleuk om te maken en is een echte aanrader. Hier kan je het patroon vinden. Het is een gratis Ravelry-download.

Voor de rest ben ik nu de laatste hand aan het leggen aan mijn Granny square kussen en moet ik dringend beginnen aan de pakketjes voor de volgende meeting. Ja, je leest het goed, pakketjes, want we gaan er elk 3 maken. Haken is dus de boodschap!

vrijdag 9 december 2011

Wat een verwennerij!

Een paar dagen geleden stond de postbode voor de deur met het swappakketje van Anne! Oh, wat was dat weer fijn om uit te pakken. Je voelt je dan net een klein kind op haar verjaardag! Zoals ik al eerder blogde, was het thema winter/kerst en dat kwam héél goed naar voren... kijk zelf maar.

 Oh, wauw!!! Daar word je toch gewoon blij van, van zo'n verrassing!
 Totaal pakket: wolletjes, heel leuk Hello Kitty-patroon (!!!), bedeltjes, knoopjes, lintjes, 3 (!!!) amis, een leuke fotoclip, kaarsjes, een héél leuke kerstversiering en bouchékes van Côte d'Or (Mmmmm!)
 Close-up van de bedeltjes, knoopjes, lintjes en een héél leuk miniboekje!
 Close-up van de kerstversieringen en het lekkers.
 Close-up van de amis! Petje af voor het schattige meisje! Die armpjes en beentjes moeten een echt gepriegel geweest zijn!
 De wolletjes, een schattig poppetje en het patroontje
Een supermooie kaart gemaakt door Nora, de dochter van Anne!

Je kan wel zien dat ik echt verwend ben geweest door Anne. Het was een supertoffe swap en we plannen er waarschijnlijk een nieuwe tegen de lente! (Ben ik nu al enthousiast over!)

Voor de rest ben ik weer met 3 projecten tegelijk bezig (moet ik toch echt eens mee ophouden, maar kan het niet laten!). De pannenlappen voor de swap zijn bijna af, die zouden maandag de post op moeten. Mijn granny square kussen heeft vertraging omdat mijn garen op was en ik nu zit te wachten op de levering van mijn bolletjes (!). En mijn granny stripe deken (het superproject waar ik aan werk als ik niet te veel wil nadenken terwijl ik haak) vordert traag maar gestaag. Ik schat dat onze tenen er toch al onder kunnen liggen (lol).

Technische update: omdat mijn eigen pc in reparatie is, liet het bloggen wat vertraging op. Ik moet nu de pc van mijn vriend gebruiken en dat is toch niet hetzelfde als je eigen pc. Maar het lukt, dus ik blijf jullie op de hoogte houden!