donderdag 15 maart 2012

Rust in vrede, lieve engeltjes...

De lente is in het land, maar toch blijft het grijs...


Mijn gedachten gaan uit naar alle mensen die op een of andere wijze betrokken zijn bij het busdrama in Sierre... Wat een prachtige ervaring had moeten zijn, werd een regelrechte nachtmerrie... Het is allemaal zo onwezenlijk, gewoonweg niet te verklaren...

Rust in vrede, lieve engeltjes! Mogen jullie voor altijd sterren aan de hemel zijn!

maandag 12 maart 2012

Een cadeautje voor mijn mama

Deze week heb ik de laatste hand kunnen leggen aan het cadeautje voor mijn mama. Het is het lampenkapje dat we ook al eens op een meeting van het Amigurumi- en haakforum gehaakt hebben.

Ze wou al langer een nachtlampje kopen voor op de logeerkamer, dus dacht ik: ik kan er toch veel beter eentje haken! De kleurtjes zijn aangepast aan de kleur van de gordijnen. Ze was er héél blij mee en ik ook, altijd fijn als je eens iets kunt teruggeven aan diegene die zoveel voor je doen!

"Bedankt mama, voor alle hulp en steun met alle zieken hier in huis de afgelopen maanden! Zonder jou en papa hadden we het niet gered! Dikke kussen en knuffels van je vier bengels! We houden van jullie!"

Ik ga ook een tipje van de sluier oplichten wat betreft mijn volgende project en dat is: "kussen". Nog een dagje of 3 doorwerken en het is af. Ik ben zelf ook keibenieuwd naar het resultaat! Spannend!
En wij zijn hier druk bezig met de voorbereidingen voor de verjaardag van onze dochter nu zondag! Onze grote meid wordt al drie jaar! Groetjes en een fijne werkweek voor iedereen!

maandag 5 maart 2012

Welkom Leah!

Het is toch eigenlijk schandalig... bijna 2 maanden geleden bevalt een goede vriendin, tevens meter van onze oudste dochter en gisteren konden we eindelijk het kleine wondertje gaan bezoeken. Weer zo'n leuk gevolg van alle zieken hier in huis, maar geef nu zelf toe, met zieke kinderen een baby bezoeken is geen goed idee.

Maar zoals gezegd, gisteren was het dus eindelijk zo ver en ik kon het natuurlijk niet laten om iets te haken voor de kleine meid. Ik koos voor de uiltje-op-takrammelaar van Matawi. Als je de foto ziet, zal je mijn keuze onmiddelijk begrijpen.

Ik kon toch moeilijk een olifant haken met zo'n schattig uiltje op het geboortekaartje?! Maar goed dat ik enige tijd geleden het patroontje had besteld (was dat een voorgevoel...) en dat ik nog rammelballetjes had liggen (komt die voorraad materiaal toch weeral goed van pas!)

Hij was superleuk om te maken en de mama van kleine Leah vond hem ook heel leuk en dat is toch waarvoor je het doet! Groetjes en tot gauw!


donderdag 1 maart 2012

Willem Wasbeer

Hoi iedereen,

het was hier weer een beetje windstil maar wat wil je als je in 3 weken tijd 2-maal buikgriep en 1-maal echte griep te verwerken krijgt... wel, veel zin om te slapen en weinig zin om ook maar iets anders nuttigs te doen, dat kan ik je alvast vertellen. Maar toch ben ik erin geslaagd om iets uit mijn haaknaald te toveren! Willem Wasbeer naar een patroontje van Christel Krukkert.Is het geen schatje!? Hij kijkt zo aandoenlijk, je moet hem gewoon knuffelen! Hij was erg leuk om te maken, zeker een aanrader voor wie even niet weet wat maken.

Ondertussen ben ik nog met een aantal andere dingen bezig, waaronder een verrassing voor een vriendin die onlangs bevallen is (en waar we nog niet geraakt zijn met alle ziektes hier in huis, schandalig gewoon, maar we kunnen toch moeilijk het kleine wonder aan vieze boze kiemen blootstellen) en een lampenkapje voor mijn mama. Dus jullie horen het, we zijn druk druk druk bezig. Dus snel op naar de volgende post! Groetjes en tot gauw!