donderdag 22 december 2011

Pannenlappen!

Goh, het is hier de laatste tijd een echte ziekenboeg. De kinderen zijn al 6 weken afwisselend ziek. Mama krijgt dus weinig tijd om te haken en te bloggen. Maar voor je kinderen doe je nu eenmaal alles!

Een tijdje terug vertelde ik jullie al over de pannenlappenswap van het Amigurumi- en haakforum. Ik vond het best wel leuk om eens pannenlappen te maken. Ik vond 2 superleuke patroontjes online en leefde me volledig uit. Mijn swappartner Zohra had geen kleuren opgegeven dus ik kon volledig mijn eigen ding doen (echt leuk!!!). Ik liet me inspireren door een oosterse kruidenmarkt, zoiets als op deze foto:

Lekkere warme kleurtjes, ideaal bij deze koude temperaturen! Zohra liet me al weten dat ze de kleuren helemaal haar ding vindt dus dat is al top! En dan nu een foto van de bewuste pannenlappen:

De eerste twee zijn gebaseerd op het patroon van de African flower. Het patroontje van de centrale bloem komt hiervandaan en de rest hiervan. De laatste was superleuk om te maken en is een echte aanrader. Hier kan je het patroon vinden. Het is een gratis Ravelry-download.

Voor de rest ben ik nu de laatste hand aan het leggen aan mijn Granny square kussen en moet ik dringend beginnen aan de pakketjes voor de volgende meeting. Ja, je leest het goed, pakketjes, want we gaan er elk 3 maken. Haken is dus de boodschap!

1 opmerking:

  1. Sarah, nogmaals dank voor de leuke pannenlappen. Op vakantie doe ik niet liever dan tussen deze kruidenkraampjes in Marokko rond kuieren, dus dat had je goed gekozen. Ze zijn al in gebruik genomen hier thuis.
    Liefs Zohra
    En prettige feestdagen

    BeantwoordenVerwijderen