dinsdag 25 oktober 2011

Het begin... van een kerststal!

Zoals ik een weekje geleden al berichtte, ben ik begonnen met het haken van figuurtjes voor wat de allereerste kerststal voor mijn dochters moet worden. Ondertussen zijn Jozef en Maria af en ik ben er helemaal fan van!Het patroon is van AmigurumiParadise. Ik vond deze figuurtjes ideaal voor grijpgrage kinderhandjes. Ze zijn een beetje robuuster en kunnen tegen een stoot. Nu deze week nog verder werken aan Jezus, de os en de ezel en dan ben ik ruim op tijd klaar met mijn kerststal. Nu mijn vader nog overtuigen om een stalletje te timmeren waar de figuurtjes in kunnen staan.

De volgende projecten zijn ook al gekend ondertussen. Als eerste ga ik een muts en sjaal haken voor mijn oudste dochter, zodat ze op de koudere herfst- en winterdagen lekker ingeduffeld naar school kan en vervolgens ga ik nog een swappakketje in elkaar steken. Ik ga namelijk privé-swappen met Anne, een goed haakdinnetje van me! Altijd leuk, kijk er echt naar uit! Het thema van de swap is winter en daar ga ik me wel op kunnen uitleven. Tot gauw met een update van de kerststal!

4 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend schattige figuurtjes!!!!!!
  Maar waarom naai je niet een stalletje van stof met vlies er tussen? Dat past er veel beter bij (vind ik) en is veel veiliger voor die kleine dametjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is misschien nog een idee. Daar had ik nog niet aan gedacht. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gedaan; zou het niet beter kunnen ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk zeg. En wat heb je alweer leuke plannen.

  BeantwoordenVerwijderen