donderdag 26 januari 2012

Flower girl

Mijn flower girl van AmigurumiParadise is af en ik vind haar geweldig! Ik kan er ook echt geen afstand van doen dus hou ik haar gewoon lekker voor mezelf! Dat mag ook wel eens...

Nu ga ik onmiddelijk beginnen aan een ami voor mijn vriend en aan een Hello Kitty voor mijn oudste dochter die binnenkort 3 jaar wordt. Fijn toch, zo lekker creatief bezig zijn!

maandag 23 januari 2012

San Francisco tasje!

Een dagje of twee later dan beloofd, de foto's van ons gemeenschappelijk project op de meeting! We hadden samen besloten om het San Francisco tasje van VendulkaM te maken. Het lijkt veel werk maar dat valt eigenlijk héél goed mee en het is superleuk om te maken. Ik heb het niet verder gepimpt met kraaltjes en lintjes omdat dat toch nog gevaarlijk is met 2 kleine kinderen. Mijn oudste dochter (bijna 3 jaar) gaat er ondanks dat héél blij mee zijn en binnenkort maak ik er ook nog eentje voor mijn jongste dochter (bijna 15 maanden) maar die heeft daar nu nog niet zoveel aan.


Ik vond het wel enorm moeilijk om kleuren te kiezen voor dit project maar achteraf vind ik dat mijn kleurkeuze héél goed is meegevallen. Het moet niet altijd roze zijn... of wel?

Ondertussen is mijn Flower girl ook al goed gevorderd dus daar kunnen jullie ook snel foto's van verwachten en dan eens nadenken over het volgende project!

woensdag 18 januari 2012

Verslag meeting Amigurumi- en haakforum! - deel 3

Vandaag toon ik jullie het pakketje dat ik samenstelde voor de dames. Door alle zieken hier in huis, inclusief mezelf,  had ik jammer genoeg wat minder tijd om te haken. Ik haakte dan ook maar een kleine ami voor iedereen maar ze waren met liefde gemaakt en dat is wat telt. Ze vonden ze toch schattig en ik vond ze zelf nu ook nog wel goed gelukt. Het patroon van deze leukerds is van AmigurumiParadise.

 Ze waren heel leuk om te maken en lijken me ideaal als mini speldenkussen.
Dit is het totale pakket (met dank aan Anne voor foto die ik zelf vergeten was te nemen): vilt, thee, een handzeep van Bodysol, bolletje wol, lintjes, kraaltjes en bedeltjes en dat alles in het roze.

Ik was zelf best tevreden over mijn pakketjes en de dames vonden ze ook héél leuk en dat is het belangrijkste. De volgende keer hoop ik alleen wat meer tijd te hebben om grotere amis te haken. 

Nu nog even doorhaken aan het gemeenschappelijk project zodat ik jullie daar morgen of vrijdag ook foto's van kan tonen... het wordt iets héél leuk en mijn dochter gaat er zeker blij mee zijn! Groetjes!

dinsdag 17 januari 2012

Verslag meeting Amigurumi- en haakforum! - deel 2

Zoals beloofd toon ik jullie vandaag de foto's van de 2 andere pakketjes die ik kreeg op de meeting. Het zijn ook zo'n toffe pakketjes! Kijk maar:

 Pakketje van Tel: met een supertoffe ami (hieronder meer over Beesie), een supertoffe pot (mijn verstand draait op volle toeren om daar iets leuks creatiefs mee te doen) en toffe pimpspulletjes, een bolletje wol (geweldige kleur!) en een tube handcreme (net op tijd, het is er eindelijk het weer voor).
 Beesie: door Tel zelf ontworpen (supermooi, zeg nu zelf!!!), ze had trouwens voor iedereen een ami ontworpen, allemaal prachtig, de patroontjes kan je binnenkort ook kopen via Lique's webwinkel.
 Pakket van Anne: weeral zo'n tof haaksel (zo meteen een close-up), een héél mooi kaartje, toffe pimpspulletjes en een bolletje wol en een supertof uiltje dat warm wordt als je hem "activeert" (geweldig ding voor iemand die het altijd koud heeft, ik dus!).
Close-up van de pot met lekkers! Mooi, niet? Ik vind hem geweldig, hij staat op mijn bureau te pronken (maar goed dat ik geen grote snoeper ben of hij was al leeg!).

Morgen toen ik jullie dan de foto's van het pakketje dat ik voor de dames in elkaar stak en misschien dat ik tegen het weekend ons haakproject ook wel af heb! Tot morgen alvast!!!

maandag 16 januari 2012

Verslag meeting Amigurumi- en haakforum! - deel 1

Ik had gisteren weer een supergezellige dag met de meiden van het Amigurumi- en haakforum. We hadden alle5 weer weken lopen uitkijken naar deze dag en het was het wachten meer dan waard. Het was héél gezellig bij Tel thuis en we hebben weer zitten kletsen dat het niet mooi was! Ook langs deze weg ga ik de dames nog eens bedanken voor de leuke dag!!! Jullie zijn super!

Op een meeting wordt er meestal ook geswapped en dat was nu niet anders. We hadden het wel anders aangepakt deze keer. In plaats van 1 pakketje voor 1 persoon, hadden we nu besloten om voor iedereen een pakketje te maken. Zalig gewoon: vier pakketjes schenken en 4 pakketjes krijgen... het was net Sinterklaas!

Vandaag laat ik jullie de foto's zien van 2 van de pakketjes en de rest van de foto's volgt dan morgen en overmorgen, dan hebben jullie ook iets om vol spanning naar uit te kijken... hi hi.

 De ami van Meta: een schattig vogeltje met een mandje, is supertof om een leuk plantje in te zetten!
 Het bolletje wol, de pimpspulletjes en een leuk theelichthoudertje 
(de lila pauzes hebben de foto niet meer gehaald...)
Pakketje van Lique: supertof bloemetje (vind hem zo snoezig!), 2 leuke theelichthouders, bolletjes wol, pimpspulletjes en 1 leuke button en 1 spiegeltje!

Geef toe! Pure verwennerij toch!? Morgen volgen de foto's van de pakketjes van Tel en Anne en overmorgen zal ik showen wat ik in elkaar gestoken had voor de dames. Tot morgen!!!

vrijdag 6 januari 2012

Mijn allereerste Granny square kussen

Een paar dagen geleden kon ik eindelijk de laatste hand leggen aan mijn allereerste Granny square kussen. Ik had op het Amigurumi- en haakforum al zo vaak mooie kussens zien passeren, dat ik bijna niet anders kon dan ook zo'n exemplaar voor mezelf te haken. Het heeft uiteindelijk even geduurd vooraleer het af was maar dat was omdat ik garen heb moeten bijbestellen. Ik wou namelijk een lekker kleurrijke voorkant (mijn kant) en een wat minder flashy zijnde achterkant (voor mijn vriend, die het wel leuk vindt wat ik allemaal maak maar het soms niet eens is met de kleuren die ik ervoor kies). Voor de achterkant had ik dus niet genoeg garen maar dankzij Lique is dat allemaal opgelost!

Dit is natuurlijk de voorkant.
En dit is dan de achterkant.

Ik vind ze eigenlijk allebei wel geslaagd en nu kan ik afhankelijk van mijn humeur de ene of de andere kant showen. Het is een zalig kussentje, ligt lekker in mijn haakstoel, nu is haken nog gezelliger (als dat al mogelijk is).
Voor de rest ben ik weer druk bezig met de swappakketjes voor de meeting. Het moeten er geen 3 maar 4 zijn (Meta komt ook, gezellig!), dus even een tandje bijsteken. Daarnaast hoop ik deze of volgende week ook mijn flowergirl af te hebben (Schattig, niet?). Gewoon hopen dat we het nu wel gehad hebben met de zieken hier in huis. Dat zou heel fijn zijn.